Sada je: pon svi 25, 2020 12:10 am.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: uto lis 11, 2011 5:22 pm 

Pridružen/a: pon lis 10, 2011 3:53 pm
Postovi: 4
Budući mi niste odgovorili na mail koji sam dana 10. listopada 2011.godine, odlučio sam Vam voim putem postaviti nekoliko pitanja vezanih za izbljedjelu sliku na butri. Dana 10. listopada 2011. godine u 7,00 sati u tramvaju na relaciji Trg Ante Starčevića - Zeleno Polje, Vaš djelatnik je mome malodobnom djetetu oduzeo butru koja je važeća i uredno nadopunjena, te mu izdao potvrdu iz razloga što je slika na butri izblljedila. Kako je djete u tom trenutku išlo u školu, isti mu je rekao da se javi u GPP te da za 20 kuna napravi novu butru. Kako dijete nakon škole nije imalo butru moralo je platiti 10 kuna voznu kartu da bi otišao do remize gdje mu nisu bili u mogućnosti napraviti novu butru jer staru Vaš djelatnik još nije razdužio, te je dijete samo susretljivšću šalterskih djelatnika i gosp. Vodopije (kojima se ovim putem zahvaljujem) dobilo potvrdu da bi se moglo vratiti kući u Čepin. Iz svega gore vidljivo je da Vaš djelatnik (kontrolor) očito nije postupio pravilno jer isti nije smio oduzeti djetetu butru kaoja je važeća i uredno nadopunjena, a dijete nije krivo za izbljedjelu sliku, Već bi taj problem Vi trebali riješiti s vašim dobavljačem. Dijete je tek drugi dan napravilo butru uz uredno plaćenih 20 kuna bez isprike Vaših djelatnika. Smatram da o svemu ovome trebate porazgovarati s Vašim djelatnicima koji obavljaju kontrole voznih karata te da ih upozorite na neprimjereno postupanje.
S poštovanjem.


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: sri lis 12, 2011 2:45 pm 
Site Admin
Avatar

Pridružen/a: ned vel 03, 2008 11:16 am
Postovi: 561
Lokacija: Osijek
Poštovani!
Ma kako se vama postupak radnika kontrole i nadzora činio neprimjeren ili nepotreban, on je u skladu s pravilnikom o obnašanju njegove dužnosti. Vašem sinu je ispisana obavijest o privremenom oduzimanju mjesečne personalizirane kartice i to iz razloga što slike na njoj gotovo i nema, a vidljivo je samo ime, bez prezimena, tako da i kada bi Vaš sin posjedovao osobnu iskaznicu, Butra bi bila oduzeta jer samo poklapanje imena nije dostatno da bi smo sa sigurnošću utvrdili kako ju koristi vlasnik. Možemo li postaviti pitanje zašto Vaše dijete nije zamoljeno da izradi novu karticu a ista mu bude vraćena?? Možemo, ali zbog svega gore navedenoga radnik nije mogao biti siguran da ju zaista i koristi vlasnik, a i ta kartica sigurno nije jučer ujutro iznenada izgubila sliku i prezime vlasnika…znači da je Vaš sin znao u kakvom je ona stanju i nije na vrijeme zatražio izradu druge kartice, već je postojeću koristio takvu kakva je. Ne trebam Vam napomenuti da kad se bilo koji službeni dokument uništi ( izliže osobna iskaznica ) vlasnik je dužan sam o vlastitom trošku izraditi novu. Negdje se čak plaća kazna ako se neispravna koristi. Mogao bih s Vama polemizirati oko toga tko je za to kriv, za takvo stanje njegove butre, iako smo besplatno uz istu dali i etui kako bi smo ju dodatno zaštitili od uništenja… ali smatram da to nije potrebno i ne bi nas nigdje dovelo. Ono što je potrebno, barem kada je rad naših radnika u pitanju je to da otklonim svaku sumnju u SAMOVOLJU njihovog postupanja prilikom kontrole voznih karata. Oni jasno znaju što i u kojoj situaciju moraju i smiju učiniti.
Kao ocu može mi biti i je, žao svega što je Vaše dijete, a i Vi s njim proživjeli. Sve to moglo se izbjeći samo da se na vrijeme provjerilo i postupalo s malo više osobne odgovornosti, tj. da se postupalo u maniru dobrog gospodara prema stvarima koje su nam potrebne u izvršavanju svakodnevnih obveza.

U privitku Vam šaljem sliku sporne butre Vašega sina da vidite i sami u kakvome je stanju bila prilikom kontrole.
Lp,

_____________________________
Gradski prijevoz putnika d.o.o.

Radoslav Grgic
Voditelj kontrole i nadzora prometa


Privitak/ci:
butra.JPG
butra.JPG [ 277.53 KB | Pogledano 2173 put/a. ]
Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: sri lis 12, 2011 6:21 pm 

Pridružen/a: pon lis 10, 2011 3:53 pm
Postovi: 4
Zagvaljujem na brzom odgovoru, ali se moram osvrnuti na nekoliko Vaših navoda u istome. Navodite kako Vaš djelatnik nije mogao znbati da li je moj sin vlasnik oštećene butre, a ta tvrdnja ne stoji jer je isti imao osobnu iskaznicu sa sobom i istu pokazao Vašem djelatniku, te se on odmah na licu mjesta mogao uvjeriti da je on stvarni korisnik butre. isto tako tvrdite da butra nije Vjerovatno izbljedila u tom trenutko što je istina, ali do sad niti jedna kontrola od strane Vaših djelatnika nije utvrdila niti istoga opomenula da bi trebao istu zamjeniti. Isto tako navodite da ako nam se oštete i drugi dokumenti moramo ih zamjeniti o svome trošku. Točno. Ali ti dokumenti u pravilu taju do isteka (neću uzeti u obzir voz. dozvole), a butru je dijete izvadilo prošle školske godine što znači da je vijek trajanja po tome godinu dana ako se koristi svakodnevno (isto niste naveli u uputi korisnicima). Isto tako do oštećenje nije došlo nemarom korisnika nego učestalom uporabom, što znači da kvaliteta proizvoda ne zadovoljava učestalu uporabu i u svome prvom postu sam to naveo kao dobronamjernu primjedbu, tj. da s Vašim dobavljačima pokušate to otkloniti. I dalje smatram da se uz malo više dobre volje sve moglo puno bezbolnije i uljudnije završiti, te da sami postupak nije bio primjeren.
Nadam se da u budućnosti neću morati kritizirati rad vaših djelatnika, već pohvaljivati, te da ćete dio primjedbi uvažiti, kako bi i korisnici Vaših usluga bili zadovoljniji.
S poštovanjem.


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: uto lis 18, 2011 8:36 pm 

Pridružen/a: pon lis 10, 2011 3:53 pm
Postovi: 4
Neznam da li se ovaj članak odnosi na ovu temu i slučaj koja je otvoren na forumu, a ako je, molim dotičnog gospodina da mi se žurno obrati na mail ili ću biti prisiljen o ovim insuicijama, podnijeti tužbu protiv istoga.

"No, da ne bi sve bilo idealno pobrinuli su se putnici, točnije, učenici koji su pronašli nov način kako uštedjeti na voznim kartama. Medić tako kaže da je bilo slučajeva da korisnik karte izgrebe svoju fotografiju kako ne bi bila uočljiva pa se istom kartom vozi njih nekoliko!

- U takvim slučajevima moraju zamijeniti kartu. Vidljivo je da to rade namjerno, jer dok smo ranije prodavali, sad poklanjamo plastične etuije kako bi butre bile bolje zaštićene, rekao je Medić."

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?top ... z1b9sgbCd9


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: uto lis 18, 2011 9:22 pm 
Avatar

Pridružen/a: sub kol 09, 2008 2:44 pm
Postovi: 373
Lokacija: Osijek
Ne, djeca su stvarno nedomišljata i ne može im pasti na pamet da takvo nešto naprave. A ovo sa tužbama je presmješno što u zadnje vrijeme pišu pojedinci. I to očito oni koji nisu previše upoznati sa svime.


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: sri lis 19, 2011 8:26 pm 

Pridružen/a: pon lis 10, 2011 3:53 pm
Postovi: 4
Očito da vi niste upoznati sa svime pročitajte malo gornje postove pa će Vam možda biti jasnije (u čega baš sumnjam). Ali očito je vrijedilo nekoliko primjedbi na ovim postovima, pa ih je dotični gospodin prikazao kao čin dobre volje, jer je teško priznati kad si u krivu.


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: sri stu 30, 2011 10:44 pm 

Pridružen/a: pet pro 12, 2008 9:59 pm
Postovi: 10
Poštovani, pohvaljujem Vašu suradnju s Panturistom, ali postoji jedan problem. Vaši kondukteri, koje ste zaposlili u zadnje vrijeme (sve pohvale za konduktere koje svi poznamo) očito ne poznaju dovoljno ni butre ni pravila ponašanja. Svaki dan, u zadnjih 2 tjedna, ali svaki dan, ujutro, i navečer sam napadnuta sa strane konduktera, koje ili niste naučili da ste u tarifnoj uniji s Panturistom ili se prave glupi, a ponašaju se tako bezobrazno. Svi koji su kupili mjesečnu kartu od Panturista, dobili su i gpp butre za 1 i 2 zonu, na kojima NEMA SLIKE, nego piše da je to tarifna unija i svi su uredno platili to 20,25 kn (nisam sigurna). Od strane Vas, očekivala sam da će te konduktere malo podučiti tome. Svaki dan, ali svaki dan sam napadnuta i žele mi oduzet kartu jer citiram " TO NIJE PANTURISTOVA KARTA, TU NEMA SLIKE, JA CU TEBI TO ODUZET. NE MOŽE TO TAKO...." dok netko od vozača ne dođe, i kaže da me puste jer je to prava karta! Kako da ja Panturistu kažem da oni meni nacrtaju sliku na Vašu butru?? Rješite taj problem što prije, jer ću ja onda poduzet neke druge mjere. Pri svakom napadu sa strane konduktera, jednom su me čak 4 konduktera napala u isto vrijeme i počela vrijeđat pred punim tramvajom, sam se smrzavala vani dok su se oni derali i dok netko nije došao i bio u pravu, pri tome sam zakasnila na bus od Panturista, i onda se dodatno smrzla. Eto, toliko od mene :) Nadam se da ćete riješit to s kondukterima jer stvarno je previše 2 tjedna to trpit. Hvala :) (očekujem odgovor)


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: sri stu 30, 2011 10:56 pm 
Avatar

Pridružen/a: sub kol 09, 2008 2:44 pm
Postovi: 373
Lokacija: Osijek
luca0304 je napisao/la:
...jednom su me čak 4 konduktera napala u isto vrijeme i počela vrijeđat pred punim tramvajom...


Poštovana, evo odgovor na ovaj dio koji ne može biti istinit nikako! A druga stvar, vidio sam već par kontrolorki koje uredno bez pogovora i podpitanja provjeravaju Butre drugih punika koji su je dobili sa Panturistovom kartom. Gpp nema puno kontrolorki da su se sve okomile na tebe u jednoj smjeni. Hvala!


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: čet pro 01, 2011 12:52 am 

Pridružen/a: pet pro 12, 2008 9:59 pm
Postovi: 10
3 kontrolorke i jedan kontrolor se nađu u Tvrđi. Dvoje vec danima dezura na stanici,a ovih 2 se vozaju i samo cekaju kog ce nac. Bilo je situacija gdje kontrolori znaju, ali ovi totalno ne znaju nista o Panturistu. Rekla sam da pohvaljujem kontrolore koji su dobro obavili svoj posao i samo traze drugu kartu, ali ovi koji ne znaju nista, njih kritiziram, a sva sreca pa u zadnja 2 tjedan sam na njih naisla milijun puta, od jutra do veceri. :)


Offline
 Profil  
 
 Naslov: Re: Izblljedela slika na butri
Novi postPostano: čet pro 01, 2011 12:56 pm 
Site Moderator
Avatar

Pridružen/a: pon vel 04, 2008 3:56 pm
Postovi: 665
Lokacija: Osijek
luca0304 je napisao/la:
Poštovani, pohvaljujem Vašu suradnju s Panturistom, ali postoji jedan problem. Vaši kondukteri, koje ste zaposlili u zadnje vrijeme (sve pohvale za konduktere koje svi poznamo) očito ne poznaju dovoljno ni butre ni pravila ponašanja. Svaki dan, u zadnjih 2 tjedna, ali svaki dan, ujutro, i navečer sam napadnuta sa strane konduktera, koje ili niste naučili da ste u tarifnoj uniji s Panturistom ili se prave glupi, a ponašaju se tako bezobrazno. Svi koji su kupili mjesečnu kartu od Panturista, dobili su i gpp butre za 1 i 2 zonu, na kojima NEMA SLIKE, nego piše da je to tarifna unija i svi su uredno platili to 20,25 kn (nisam sigurna). Od strane Vas, očekivala sam da će te konduktere malo podučiti tome. Svaki dan, ali svaki dan sam napadnuta i žele mi oduzet kartu jer citiram " TO NIJE PANTURISTOVA KARTA, TU NEMA SLIKE, JA CU TEBI TO ODUZET. NE MOŽE TO TAKO...." dok netko od vozača ne dođe, i kaže da me puste jer je to prava karta! Kako da ja Panturistu kažem da oni meni nacrtaju sliku na Vašu butru?? Rješite taj problem što prije, jer ću ja onda poduzet neke druge mjere. Pri svakom napadu sa strane konduktera, jednom su me čak 4 konduktera napala u isto vrijeme i počela vrijeđat pred punim tramvajom, sam se smrzavala vani dok su se oni derali i dok netko nije došao i bio u pravu, pri tome sam zakasnila na bus od Panturista, i onda se dodatno smrzla. Eto, toliko od mene :) Nadam se da ćete riješit to s kondukterima jer stvarno je previše 2 tjedna to trpit. Hvala :) (očekujem odgovor)Evo odgovora našeg Voditelja kontrole i nadzora prometa:

Poštovani!
Prvo bih se želio zahvaliti što Vašim prigovorom neizravno pohvaljujete službu kojoj sam na čelu. Jer rečenica kako smo Vas u zadnja 2
tjedna milion puta prekontrolirali govori u prilog tezi da dobro i savjesno pregledači obavljaju svoj posao. Opet, pohvaljujem i Vašu moć zapažanja, gdje ste uvidjeli da smo svakodnevno u vrijeme špica sveprisutni na najprometnijim stanicama. To je točno i tako će ostati do daljnjega. Ali vratimo se na Vašu primjedbu o radu pregledača karata..
Meni je žao ako ste Vi zbog bilo čega imali neugodnosti s pregledačima karata a pogotovo ako su oni bili neljubazni za vrijeme obavljanja svoga posla. Pošto se slučaj o kojem u forumu govorite dogodio 29.11.2011. u 18.50 sati, na stanici Tvrđa, a bila je riječ o jednom mladiću. Ja sam imao dovoljno vremena da porazgovaram s radnicima o spomenutom događaju i da mi ga dodatno pojasne. Riječ je bila o kartici koja na sebi osim oznake zone I i II i naziva BUTRA nije imala oznaku tarifne unije, i bila je prilično izblijedila, te su me isti kontaktirali i tražili informaciju što učiniti s takvom karticom. Nakon čega je Vama kartica vraćena i omogućena daljnja vožnja. Pošto ste VI korisnik Panturistovih usluga, bilo bi dobro da posjetite njihovu Web stranicu i pročitate upute o načinu korištenja i čuvanja mjesečnih pokaza, a ja ću si dati za pravo pa Vam ovo prilikom citirati neke od dijelova njihovog teksta..ne samo zbog Vas, već i ostalih korisnika..

„Tarifna unija je projekt povezivanja međumjesnog i gradskog prijevoza, pokrenut u prosincu 2009. godine od strane prijevoznika GPP d.o.o. i Panturist d.d.
Kupnjom karte Tarifna unija, putnik dobiva dvije mjesečne karte:
• Panturistovu čip mjesečnu kartu koju putnik validira u Panturistovim vozilima, i
• GPP-ovu gradsku mjesečnu kartu ("butra") koju putnik validira za vožnje autobusima i tramvajima na području zone I i II grada Osijeka
VAŽNO: Obje su karte nerazdvojive i ne vrijede jedna bez druge -samo zajedno čine valjanu kartu.
Tarifna unija je, dakle, posebna vrsta mjesečne karte, koju je moguće kupiti samo za određene relacije i samo na prodajnim mjestima Panturista d.d.“
Ovo što sam sada napisao je informacija koju znaju svi moji radnici koji obavljaju posao pregledača karata, a ovo dolje je slika JEDINE ISPRAVNE KARTICE UNIJE…i svako odstupanje od ovog izgleda traži dodatnu provjeru._____________________________
Gradski prijevoz putnika d.o.o.

Radoslav Grgic
Voditelj kontrole i nadzora prometa
Cara Hadrijana 1
31000 Osijek


Privitak/ci:
clip_image001.jpg
clip_image001.jpg [ 15.74 KB | Pogledano 1999 put/a. ]

_________________
Moderator u globalu
Offline
 Profil  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


 Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
 
cron

Fatal error: ./cache/ is NOT writable. in C:\Users\gpposije\gpp-osijek.com\wwwroot\forum\includes\acm\acm_file.php on line 103